UFC vechter genadeloos GEDUMPT na dopingschandaal Nieuws
Nieuws

UFC vechter genadeloos GEDUMPT na dopingschandaal

UFC vechter genadeloos GEDUMPT na dopingschandaal

UFC-vechter Luis Pajuelo voor twee jaar geschorst na mislukte dopingtests en zonder pardon uit de organisatie gezet. Pajuelo, de Peruaanse vechter die ooit vol ambitie zijn debuut maakte in de UFC, zag zijn dromen deze week in rook opgaan.

Wat begon als een veelbelovende carrière, eindigde abrupt toen zijn dopinggebruik aan het licht kwam.

Luis Pajuelo loopt tegen de lamp na dopingtests

Luis Pajuelo, met een record van 8 overwinningen en 2 nederlagen in MMA, had een gouden kans in handen na zijn sterke optreden in Dana White’s Contender Series in augustus 2023. Helaas heeft zijn UFC-avontuur een wrange wending genomen. Na een paar mislukte dopingtests werd hij voor twee jaar geschorst door de nieuwe dopingautoriteit, Combat Sports Anti-Doping (CSAD). Dit nieuws werd donderdag bevestigd.

Positief getest op verboden middelen in Peru en Brazilië

Pajuelo, die 29 jaar oud is, testte positief op zowel 19-norandrosteron als verhoogde niveaus van exogeen testosteron. Deze tests vonden plaats op 5 en 21 augustus, tijdens zijn verblijf in zijn geboorteland Peru en in Brazilië. Voordat hij de testen onderging, gaf Pajuelo eerlijk toe dat hij nandrolon had gebruikt. Een fout, zo blijkt nu, die hem zijn plek in de UFC heeft gekost.

UFC schorst en ontslaat Pajuelo na dopingonthulling

De schorsing van Pajuelo begon op 23 augustus, toen hij voor het eerst op de hoogte werd gebracht van de resultaten van zijn dopingtests. De UFC, die geen enkel dopinggerelateerd probleem door de vingers ziet, besloot direct om hem te ontslaan. Voor Pajuelo betekent dit niet alleen een schorsing van twee jaar, maar ook het verlies van zijn contract bij de grootste MMA-organisatie ter wereld.

Van kans op UFC-roem naar zware schorsing

Het begon allemaal zo goed voor Pajuelo. In augustus 2023 sloeg hij zijn tegenstander Robbie Ring knock-out in de eerste ronde tijdens Dana White’s Contender Series. Daarmee verdiende hij zijn plek in de UFC, een droom die voor veel vechters werkelijkheid werd. Maar zijn officiële debuut in maart 2024 verliep minder glorieus. Tijdens UFC on ESPN 53 in Las Vegas werd hij binnen drie minuten gesubmit door Fernando Padilla. Waardoor zijn indrukwekkende reeks van vijf overwinningen op rij werd beëindigd.

Een harde les voor Pajuelo

Het dopingincident laat zien hoe snel alles kan veranderen in de vechtsportwereld. Waar Pajuelo ooit hoopte op een glorieuze carrière in de UFC, moet hij nu toekijken vanaf de zijlijn. Zijn vechtstijl, met zeven knock-outs in acht overwinningen, maakte hem een publiekstrekker. Maar met een schorsing van twee jaar voor de boeg, blijft de vraag of hij ooit nog dezelfde impact zal kunnen maken in de MMA-wereld.

Pajuelo’s verhaal is een harde les voor elke vechter: een verkeerde beslissing kan alles kosten. Het is nu afwachten of hij na zijn schorsing weer op de been komt en zijn vechtcarrière nieuw leven in kan blazen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws