Vechtlegende onthult 'bedrog' achter Jake Paul vs Mike Tyson gevecht Nieuws
Nieuws

Vechtlegende onthult 'bedrog' achter Jake Paul vs Mike Tyson gevecht

Vechtlegende onthult 'bedrog' achter Jake Paul vs Mike Tyson gevecht

Butterbean echte naam Eric Esch de legendarische zwaargewicht bokser heeft zijn theorie gedeeld over het controversiële gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson. Volgens de iconische KO-specialist is het gevecht tussen de YouTuber en de bokslegende vanaf het begin 'bedrog' is geweest.

Het gevecht dat onder vuur lag vanwege het leeftijdsverschil van drie decennia zou oorspronkelijk op 20 juni plaatsvinden. Maar Tyson 58 jaar moest zich terugtrekken vanwege gezondheidsredenen. Jake Paul 27 jaar versloeg in plaats daarvan vervanger Mike Perry na drie knockdowns. En bevestigde daarna een nieuw geplande datum voor het gevecht met Tyson op 15 november.

Jake Paul promoten

Butterbean, die tijdens het hoogtepunt van zijn carrière maar liefst 230 kilo woog, betwijfelt echter dat het gevecht ooit zal plaatsvinden. Hij verklaarde: "Hij en Tyson gaan nooit vechten. Het is vanaf het begin oplichting geweest, alleen maar om Jake's naam op te krikken - en dat is gelukt. Iedereen praat over hem, maar hij gaat nooit tegen Tyson vechten."

Vechtlegende onthult 'bedrog' achter Jake Paul vs Mike Tyson gevecht
Butterbean (L) met Mike Tyson

De bokslegende benadrukte dat er nooit een plan was voor een daadwerkelijk gevecht tussen Paul en Tyson. Volgens Butterbean zou geen enkele promotor Paul toestaan om een ander gevecht aan te gaan tussen de aankondiging van een dergelijk groot gevecht en het daadwerkelijke evenement. "Nooit - niet voor zo'n groot gevecht. Het is vanaf het begin een scam geweest," voegde hij eraan toe.

De winnaar krijgt alles

Butterbean die zijn laatste bokswedstrijd in 2013 vocht heeft de afgelopen jaren gehint op een comeback nadat hij indrukwekkend 89 kilo verloor. Hij heeft zelfs Jake Paul uitgedaagd voor een 'winner-takes-all' gevecht ter waarde van 1.5 miljoen.

Met meer dan 100 gevechten in zijn carrière in boksen, kickboksen en MMA, en zelfs een periode in het professioneel worstelen, blijft Butterbean een legende in de vechtsportwereld. Hij daagde Paul publiekelijk uit op TikTok met de woorden: "Hey Jake Paul, zou je tegen mij vechten voor $2 miljoen? De winnaar krijgt alles."

Jake Paul, die slechts 11 bokswedstrijden heeft gevochten in vergelijking met de 91 van Butterbean, heeft sinds zijn enige nederlaag tegen Tommy Fury in 2023 vier overwinningen behaald.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws