Zelfmoord? Jake Paul kreeg zelfhaat na groot schandaal Nieuws
Nieuws

Zelfmoord? Jake Paul kreeg zelfhaat na groot schandaal

Zelfmoord? Jake Paul kreeg zelfhaat na groot schandaal

Jake Paul vertelt openhartig: ‘Ik dacht aan zelfmoord, maar boksen redde mijn leven’. Jake Paul kennen we allemaal als de YouTube-ster die het nu ook in de boksring maakt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat hij door een hele donkere periode is gegaan waarin hij zelfs zelfmoord overwoog.

De roem kwam niet alleen met rijkdom, maar ook met bakken vol haat, vooral na het schandaal van zijn broer Logan Paul in 2018. Dat schandaal trok Jake mee in een neerwaartse spiraal.

Jake Paul werd meegesleept in de controverse van Logan Paul

In 2018 kwam Logan Paul wereldwijd in het nieuws toen hij een video postte van een zelfmoordslachtoffer in Japan. Het was een beslissing van Logan, maar Jake voelde de klap net zo hard. “Ik kreeg alle haat van mijn broer over me heen,” zei Jake in een interview met The Hollywood Reporter. “Mensen zeiden gewoon ‘Fck de Pauls. Fck beide broers.’ Het was echt heftig. Door dat gedoe verloor ik ongeveer 30 miljoen dollar aan deals.”

Jake raakte niet alleen zijn carrière kwijt, maar ook een deel van zichzelf. Een deal ter waarde van 15 miljoen dollar viel bijvoorbeeld in het water omdat het bedrijf gebruikmaakte van een morele clausule in hun contract. Van de ene op de andere dag was Jake alles kwijt wat hij had opgebouwd.

Jake Paul vluchtte in drank, feesten en drugs

Na het schandaal raakte Jake compleet de weg kwijt. Hij begon veel te drinken, drugs te gebruiken en ging van het ene feest naar het andere in Los Angeles. Hij probeerde zijn problemen weg te drinken, maar dat maakte alles alleen maar erger. "Het was alsof het leven me in m’n gezicht sloeg," vertelde hij. "Ik stelde mezelf de vraag: ‘Wie ben jij? Wat heb je de afgelopen jaren gedaan?’"

Jake voelde zich compleet verloren. “Ik had geen geld meer, ik haatte mezelf, en het leek alsof de hele wereld me ook haatte. Ik was depressief, had slechte relaties met m’n ouders én met Logan. Het voelde alsof alles wat ik had opgebouwd voor m’n ogen instortte.”

Boksen gaf Jake Paul weer hoop

Op het dieptepunt van zijn depressie dacht Jake er serieus over na om alles achter zich te laten. Hij wilde een laatste stunt uithalen die zou eindigen in zijn dood. Maar toen vond hij iets dat zijn leven veranderde: boksen. De sport gaf hem structuur, discipline en een nieuwe focus. Dankzij boksen kon hij zichzelf uit die donkere periode trekken en weer opbouwen, zowel fysiek als mentaal.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws