Nieuws

Grote angst om Mike Tyson: 'catastrofaal einde'

Netflix maakt zich zorgen over mogelijke afloop van Tyson-Paul gevecht op 15 november. Netflix vreest een catastrofaal einde wat het imago van de uitzenddienst zou kunnen schaden. Ook Jake maakt zich zorgen over Iron Mike en diens gezondheid.

Volgens recente berichten vreest Netflix een catastrofaal einde aan het aankomende gevecht tussen boksicoon Mike Tyson en de controversiële Jake Paul. Het gevecht markeert Tyson's eerste terugkeer in de ring na vier jaar. Wat deze strijd bijzonder maakt is dat Tyson tegenover een tegenstander staat die 31 jaar jonger is.

Jake Paul hoewel een omstreden figuur in de bokswereld heeft tot nu toe 10 van zijn 11 gevechten gewonnen. Zijn enige verlies kwam vorig jaar tegen Tommy Fury. Ondanks zijn jonge leeftijd en beperkte ervaring in vergelijking met Tyson heeft Paul zichzelf bewezen als een serieuze uitdager in de ring.

Tyson gaat na gezondheidsproblemen toch de strijd aan met Paul

Ondanks het feit dat Tyson eerder dit jaar last had van een maagzweer staat het gevecht voorlopig nog steeds gepland. Beide boksers hebben de medische keuringen doorstaan die vereist zijn voor de grote wedstrijd. Toch blijft er onzekerheid bestaan over de aard van het gevecht. Netflix maakt zich zorgen waarbij wordt gesuggereerd dat de wedstrijd mogelijk wordt gedegradeerd tot een demogevecht in plaats van een professioneel duel.

Gezien zijn leeftijd en gezondheidstoestand zou Tyson een veel strengere medische keuring kunnen ondergaan dan normaal om hem te beschermen tegen mogelijke schade. Het Texas Department of Licensing and Regulation houdt de situatie nauwlettend in de gaten, en Tyson balanceert naar verluidt op het randje van wat medisch verantwoord is.

Mike Tyson is zelfverzekerd ondanks de zorgen van experts en promotors

Ondanks de zorgen over zijn gezondheid en de strikte regelgeving, blijft Tyson vol vertrouwen. Tijdens een recente persconferentie waarschuwde hij Jake Paul met sterke woorden. "Zodra ik hem te pakken krijg, zal hij rondrennen in de ring. Zodra ik hem vang, is het helemaal over. Ik ga je kapotmaken," aldus Tyson.

Toen hem werd gevraagd waarom hij wilde vechten ondanks zijn gezondheidsproblemen, reageerde Tyson nonchalant. "Ik weet het niet. Dat is een grappige vraag – omdat ik het kan. Wie anders kan dit doen behalve ik? Kijk maar naar de situatie. Wie anders gaat hij vechten om dit te laten gebeuren?"

Bokspromotor Eddie Hearn uit kritiek op het geplande gevecht

Ondertussen heeft ook bokspromotor Eddie Hearn zijn zorgen geuit over het gevecht. Hearn die eerder al kritisch was over het idee om deze strijd door te laten gaan. Gaf opnieuw aan dat hij niet blij is met de geplande confrontatie.

Hearn heeft eerder dit jaar al zijn zorgen uitgesproken over de veiligheid en verantwoordelijkheid van het gevecht. Dit gezien Tyson’s leeftijd en eerdere gezondheidsproblemen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws