Heldhaftige Kickbokser voorkomt bloedbad in Rotterdam Nieuws
Nieuws

Heldhaftige Kickbokser voorkomt bloedbad in Rotterdam

Heldhaftige Kickbokser voorkomt bloedbad in Rotterdam

Reniël Renato David Litecia kickbokser en personal trainer heeft in Rotterdam een heldendaad verricht. Hij greep en messentrekker bij de kladden die een aantal mensen aan het bedreigen was en aanviel.

Een dramatisch incident vond plaats op donderdagavond in Rotterdam, waar een man meerdere mensen neerstak op het Willemsplein.

Een van de slachtoffers overleed, terwijl een ander zwaargewond raakte. Personal trainer en kickbokser Reniël Renato David Litecia was getuige van het incident en greep dapper in.

Kickbokstrainer tegenover gewapende maniak

Reniël was aan het werk, een vrouw aan het trainen, aan de voet van de Erasmusbrug toen plotseling een man mensen aanviel met een mes. Hij riep zijn klant op om de brug op te rennen en 112 te bellen, terwijl hij zelf direct achter de verdachte aanging. De man met een keukenmes van ongeveer 30 centimeter viel toevallige voorbijgangers aan. Een van de slachtoffers was op dat moment aan het skeeleren en werd fataal getroffen.

De verdachte rende vervolgens naar een nabijgelegen etablissement genaamd Remasterd, waar een feestje aan de gang was. Daar bleef hij om zich heen steken. Reniël aarzelde geen moment, brak een squatstok (een trainingsinstrument) in tweeën en gebruikte deze om de dader uit te schakelen.

Bloedbad in Rotterdam gestopt 

Samen met feestgangers die stoelen naar de verdachte gooiden, wist Reniël de man uiteindelijk te overmeesteren en vast te houden totdat de politie arriveerde.

Hoewel Reniël zichzelf verwondde tijdens het gevecht – zijn pink raakte uit de kom – zette hij deze zelf weer recht. Hij gaf aan dat hij de impact van de gebeurtenis pas later volledig zou kunnen verwerken. De politie doet nog onderzoek naar de steekpartij en heeft nog geen details vrijgegeven over de identiteit van de slachtoffers en de dader.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws