Iron Mike viert 58e verjaardag: De tatoeages, de waanzin, de comeback Nieuws
Nieuws

Iron Mike viert 58e verjaardag: De tatoeages, de waanzin, de comeback

Iron Mike viert 58e verjaardag: De tatoeages, de waanzin, de comeback

Mike Tyson, voormalig heavyweight kampioen en ooit uitgeroepen tot “Baddest Man On The Planet”, vierde gisteren zijn 58e verjaardag.

In de jaren ’80 schitterde Tyson als de grootste boksster. Na een teleurstellende amateurcarrière veroverde hij de wereld in 1985 met zijn explosieve vechtstijl. Zijn snelheid, kracht en vernietigende stoten maakten hem ongekend populair.

Historische overwinning en onstuimige periode

Op 20-jarige leeftijd schreef Tyson geschiedenis door de ervaren Trevor Berbick knock-out te slaan en de WBC heavyweight titel te winnen. Dit was het begin van een roerige periode. In 1988 verenigde hij alle heavyweight titels met een snelle overwinning op Michael Spinks.

Naast zijn bokskunsten was Tyson ook bekend om zijn controversiële gedrag. Hij begon trainingen te missen en onderschatte zijn tegenstander James Douglas in 1990. De grootste verrassing in de boksgeschiedenis volgde: Tyson verloor.

Heropleving en definitieve neergang

Tyson herpakte zich met twee overwinningen op Donovan Ruddock, maar zijn vormpeil haalde hij nooit meer. Na twee jaar gevangenisstraf volgden knock-out overwinningen op angstige tegenstanders.

Maar tegen boksers die hem konden weerstaan verloor hij kansloos. Evander Holyfield versloeg hem twee keer en Tyson’s gedrag werd steeds grilliger. Zo nam hij een gezicht tatoeage in de vorm van een triable.

Van enfant terrible tot inspiratiebron

Vandaag de dag is Tyson een rustige, intelligente en inspirerende man. Hij heeft laten zien dat mensen kunnen veranderen. Hoewel hij altijd herinnerd zal worden om zijn bokscarrière en wilde periode, is Tyson nu vooral een voorbeeld van hoe iemand zijn leven kan beteren.

Toch gaat hij nog een keer de boksring in en dit keer tegen voormalig YouTube-ster Jake Paul. Het gevecht zou op 20 juli plaatsvinden maar is door een plots opkoemnde maagzweer bij Tyson verzet naar later dit jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws