Nieuws

Rico Verhoeven: Dit geheim maakt ook jou een topkickbokser (video)

Kick fighting is een techniek die vroeger onmisbaar was in de vechtsport, maar tegenwoordig lijkt het een beetje op de achtergrond te raken. Bazooka Joe Valtellini, een voormalig Glory kampioen in kickboksen en presentator, wil daar verandering in brengen.

Je kent Valtellini vast als commentator bij de Glory Kickboxing events. In een van zijn recente video's legt hij uit waarom kick fighting nog steeds enorm belangrijk is en geeft hij vijf simpele, maar effectieve tips om je benen beter te gebruiken tijdens het vechten en net zo goed te worden als Rico Verhoeven.

Moderne vechters focussen teveel op boksen

Als je kijkt naar hoe vechtsporten zich de laatste jaren hebben ontwikkeld, valt het op dat veel vechters hun aandacht bijna volledig richten op boksen. Vooral door de opkomst van MMA is dat een trend geworden.

Toch blijven de benen een krachtig wapen dat vaak wordt onderschat. Joe legt uit dat je met de juiste traptechnieken een flinke voorsprong kunt krijgen in het gevecht. Je benen zijn tenslotte sterke spieren en kunnen een hoop schade aanrichten.

Hou afstand en gebruik je front kicks slim

Volgens Joe is het ontzettend belangrijk om tijdens een gevecht de juiste afstand te houden. Veel vechters richten zich alleen op de bekende ronde trappen, maar hij raadt aan om ook front kicks te gebruiken.

Die helpen je om de tegenstander op afstand te houden en om hun energie op te slurpen. Het idee is simpel: door af te wisselen tussen verschillende soorten trappen, kun je controle houden over het gevecht en de tegenstander uitputten.

Timing is alles

Kick fighting draait niet alleen om kracht, maar ook om timing. De benen hebben meer bereik dan je armen, en dat moet je in je voordeel gebruiken. Joe laat zien hoe je bijvoorbeeld een front kick kunt gebruiken om een jab te blokkeren, of hoe je de benen van je tegenstander kunt ondermijnen terwijl hij bezig is met stoten.

Door de juiste timing te vinden, zorg je ervoor dat je altijd één stap voor bent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws