UFC-drama: Voormalig kampioen dreigt carrière te beëindigen Nieuws
Nieuws

UFC-drama: Voormalig kampioen dreigt carrière te beëindigen

UFC-drama: Voormalig kampioen dreigt carrière te beëindigen

Jiri Prochazka, voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen, is genadeloos eerlijk tegen zichzelf na zijn tweede knock-out nederlaag tegen Alex Pereira. Prochazka overweegt drastische stap na verlies, stoppen of verbeteren als vechter.

Na zijn TKO nederlaag in de tweede ronde op UFC 303 afgelopen zaterdag, stelt Prochazka dat hij ofwel zijn vechtstijl moet verbeteren of moet stoppen met mixed martial arts.

"Er spookt maar één ding door mijn hoofd - ik moet naar een hoger niveau evolueren. Of ik moet stoppen met vechten," aldus Prochazka in een online video. "Het is simpel. Om de sterkste te zijn, is dit de weg."

Van kampioen naar tweevoudig verliezer

De Tsjechische vechter staat nu op 1-2 in zijn laatste drie gevechten na de rematch met Pereira. Prochazka verloor vorig jaar november ook al in de tweede ronde met knock-out tegen de Braziliaan tijdens UFC 295 in een gevecht om de vacante titel in de 205-ponds divisie.

Tussen de twee Pereira gevechten wist hij wel Aleksandar Rakic te verslaan met een technische knock-out op UFC 300.

Toekomst in titelstrijd onzeker

Na twee nederlagen tegen de huidige kampioen is Prochazka voorlopig zo goed als uitgeschakeld voor een nieuwe kans op de titel. Prochazka veroverde de UFC-titel in juni 2022 met een submission overwinning op Glover Teixeira.

maar moest de titel later dat jaar afstaan vanwege een ernstige schouderblessure. Destijds had Prochazka een record van 3-0 binnen de organisatie, nu staat hij op 4-2 overwinningen en nederlagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws