Nieuws

Vechtbaas ontploft van woede: 'Dit slaat werkelijk alles'

UFC 307 was weer zo’n avond vol knallende gevechten. Alex Pereira sloeg Khalil Rountree knock-out en Julianna Peña sleepte een overwinning binnen tegen Raquel Pennington. Maar in plaats van dat de prestaties van de vechters het gesprek van de dag waren, ging alle aandacht naar... jawel, de jury!

UFC-president Dana White kon zijn frustratie niet verbergen en noemde de jurybeslissingen "atrocious", oftewel ronduit belachelijk.

Dana White windt er geen doekjes om

Na de gevechten kon White zijn woede niet langer inhouden. Hij uitte flinke kritiek op de juryleden. Volgens hem hebben ze geen idee waar ze mee bezig zijn en verpesten ze de sport. Vooral de beslissing tijdens het gevecht tussen Peña en Pennington zorgde voor veel discussie.

White vroeg zich hardop af hoe het mogelijk is dat deze mensen zo’n belangrijke taak hebben in een sport als de UFC. "Hebben ze überhaupt wel eens een gevecht gezien?" vroeg hij zich af.

Alex Pereira doet wat hij moet doen

Gelukkig was er ook positief nieuws. Alex Pereira, de Braziliaanse vechtmachine, liet nog maar eens zien waarom hij de top van de UFC is. Hij maakte korte metten met Khalil Rountree en won via een technische knock-out.

Dana White kon zijn bewondering voor Pereira niet onder stoelen of banken steken. "Deze man is een absolute ster," zei White. Pereira’s aanval was zo precies en krachtig dat Rountree geen schijn van kans maakte.

Khalil Rountree: een vechter met hart

Maar laten we Rountree ook niet vergeten. Ja, hij verloor, maar wat toonde hij een ongelooflijke veerkracht in de octagon. White erkende dat ook. "Rountree blijft een publieksfavoriet, ongeacht deze nederlaag," zei hij.

De man gaf alles wat hij had, en dat zag het publiek. De toekomst van Rountree is volgens White nog steeds rooskleurig, zolang hij blijft leren van zijn fouten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws