Nieuws

Vergeet Rico Verhoeven, dit is de nieuwe kickboks ster

Kickboksliefhebbers worden getrakteerd op een avond vol adrenaline tijdens Glory 95 in Kroatië dit weekend, waar enkele van de meest brute knock-outs in de geschiedenis van de sport kunnen plaatsvinden. Maar er waren al een aantal KO's die de vielen. De kracht en precisie van deze vechters lieten het publiek keer op keer versteld staan. In deze recap nemen we je mee door de vijf meest indrukwekkende knock-outs van Glory. Drie vechters doen zaterdag mee uit deze recap waarvan of wel Bahram Rajabzadeh dan wel Levi Rigters wel eens de nieuwe Rico Verhoeven kunnen worden eind dit jaar.

Spectaculaire knock-out in het openingsgevecht zet de toon

In het openingsgevecht van de avond was het direct raak toen Ukuk Jurjendal zijn tegenstander Levy naar het canvas stuurde. Een combinatie van meedogenloze stoten maakte korte metten met Levy, die duidelijk geen weerwoord had op de brute kracht van Yuan. De arena explodeerde van enthousiasme toen het gevecht abrupt werd beëindigd door een verwoestende overhandse rechter. De vechtstijl van Yuan, gebaseerd op constante druk en vernietigende kracht, bleek te veel voor zijn opponent.

De gouden wolf laat geen spaander heel

In een ander gevecht kwam Bahram Rajabzadeh bijgenaamd de Golden wolf in actie en bewees waarom hij een opkomende ster is in de wereld van kickboksen. Met krachtige lage trappen en vernietigende knieën domineerde hij zijn tegenstander volledig. Zijn snelheid en precisie maakten hem vrijwel onaantastbaar, wat resulteerde in meerdere knockdowns in de eerste ronde. De onvermijdelijke afsluiter kwam toen Bahram met een vliegende knie de overwinning veiligstelde en zich daarmee naar de halve finale sloeg.

Een schokkende headkick in Amsterdam zet alles stil

In een van de meest memorabele momenten van de avond werd de vechter Hesdy Gerges volledig verrast door een hoge trap van Mladen Brestovac. De trap, die met chirurgische precisie landde, schakelde Verhoeven direct uit en zorgde ervoor dat het publiek in Amsterdam verstijfd toekeek. Het was een bewijs van de kracht van Mladen Brestovac, die zijn bijnaam “Scorpion Sting” eer aan deed met een trap die letterlijk de adem van zijn tegenstander wegnam.

Cookie Oaro bezorgt Antonio Plot een pijnlijke avond

Het gevecht tussen Cookie Osaro en Antonio Plazibat was een ware slijtageslag, waarbij Osaro zijn tegenstander constant onder druk zette. Met zijn verwoestende stoten en perfecte timing zorgde hij voor meerdere knockdowns. Uiteindelijk was het een krachtige rechter die de genadeslag toebracht, waardoor Plazibat niet langer op zijn benen kon blijven staan. Osaro verzekerde zich hiermee van een kans op de wereldtitel in het zwaargewicht.

Uku Jurjendal sluit de avond af met een technische knock-out

Het slotgevecht van de avond was minstens zo spectaculair toen Uku Jurjendal opnieuw in actie kwam en zijn tegenstander met een reeks krachtige stoten op de knieën dwong. De technische knock-out was onvermijdelijk, aangezien zijn opponent geen antwoord meer had op de constante aanvallen. Met deze overwinning verzekerde Uku Jurjendal zich van een plek in de finale van het zwaargewicht toernooi, waar hij zal strijden om de ultieme eer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws