Nieuws

Iedereen kapot slaan! Hoe een NL-nachtclubuitsmijter de beste MMA-vechter werd

Bas Rutten had niet bepaald het makkelijkste begin. Hij was een ziekelijke jongen die vaak last had van astma en daardoor veel gepest werd. Maar alles veranderde toen hij op een dag stiekem naar "Enter the Dragon" van Bruce Lee ging. Die film zette iets in gang bij hem. Hij dacht: "Als ik net zo sterk en snel kan worden als Bruce Lee, dan durft niemand me nog te pesten!"

Dus, toen hij thuiskwam, maakte hij nunchucks van twee houten stokken en smeekte zijn ouders om op Taekwondo te mogen. Bas vond zijn passie en zou uiteindelijk de vechtsportwereld op zijn kop zetten.

De harde lessen in het kickboksen

Het duurde niet lang voordat Bas zijn weg vond in de vechtsport. Na Taekwondo begon hij met karate en later kickboksen. En wat bleek? Hij was een natuurtalent. In zijn eerste 14 gevechten sloeg hij iedereen knock-out.

Maar het ging niet altijd van een leien dakje. Soms maakte hij fouten, zoals die keer dat hij dronken een gevecht aannam tegen een van de engste vechters in Nederland. Dat gevecht eindigde niet zoals gepland en het werd een harde les voor Bas. Maar in plaats van op te geven, leerde hij van zijn fouten en kwam hij sterker terug.

Het onverwachte telefoontje dat alles veranderde

Net toen Bas dacht dat hij het vechten achter zich zou laten, kreeg hij een telefoontje dat zijn leven voorgoed zou veranderen. Een oude vriend nodigde hem uit om deel te nemen aan iets nieuws: free fighting, wat later bekend zou worden als MMA.

Zijn eerste keer in de gym was zwaar. Hij werd compleet afgemaakt door ervaren vechters en dacht even dat dit niets voor hem was. Maar zoals altijd gaf Bas niet op. Na maanden van keihard trainen vond hij zijn weg in MMA en werd hij een van de grootste pioniers van de sport.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws