Nieuws

Voormalig UFC-kampioen kondigt zijn terugkeer aan

Tyron Woodley, de voormalige UFC-weltergewicht kampioen, is klaar om terug te keren naar de wereld van mixed martial arts. In een openhartig interview met Forbes-journalist Brian Mazique liet de 42-jarige vechter weten dat hij weer de kooi in wil, hoewel hij nog geen specifieke organisatie heeft genoemd.

Woodley bevestigt zijn terugkeer naar de MMA kooi

“Ik werk aan een comeback, maar eigenlijk ben ik nooit echt weggeweest,” zei Woodley met een glimlach. Zijn laatste MMA-gevecht was in maart 2021, toen hij verloor van Vicente Luque via submission in de eerste ronde. Na die nederlaag stapte hij over naar het boksen, waar hij tweemaal verloor van YouTuber Jake Paul. Vooral die tweede nederlaag, een brute knock-out, haalde in 2021 de lijstjes van de "KO van het jaar."

“Ik had even tijd nodig om weer normaal te zijn,” vertelde hij. Na de gevechten met Jake Paul in 2021, besloot Woodley om de wereld rond te reizen, concerten te bezoeken en even afstand te nemen van de sport. “Dat deed me goed.”

Een nieuwe uitdaging met zijn promotiebedrijf TRIP

Naast zijn sportieve carrière heeft Woodley zich gericht op zijn nieuwe promotiebedrijf TRIP, wat staat voor The Realest International Promotions. Hij richtte het bedrijf op tijdens zijn pauze, maar bleef openstaan voor grote gevechten. “In 2023 werd er veel gepraat,” zei hij. “Floyd (Mayweather) zei dat hij wilde vechten. Manny (Pacquiao) wilde vechten. Zelfs KSI stond klaar. Maar uiteindelijk ging geen van die gevechten door.”

Voormalig UFC-kampioen kondigt zijn terugkeer aan
Jake Paul (L) en Tyron Woodley (R)

Een mogelijke strijd met KSI had een mooie kans kunnen zijn voor Woodley om zich te herpakken in de wereld van het influencer-boksen, maar dat gevecht bleef uit. Nu lijkt Woodley klaar om zijn focus weer volledig op MMA te richten.

"Ik ben klaar voor meer destructie"

Met frisse energie is Woodley vastberaden om zijn lichaam weer in topconditie te brengen. “Nu heb ik alles op orde, dus ik kan me focussen op het fit krijgen van mijn lichaam en me voorbereiden op meer destructie,” zei hij vol overtuiging. Hij hintte op zijn terugkeer in MMA, maar gaf aan dat hij nog niet kan bevestigen of hij bij de UFC of een andere promotie, zoals Bellator of PFL, zal vechten.

Woodley liet ook weten dat hij de deur naar boksen niet helemaal heeft dichtgedaan, maar zijn prioriteit ligt duidelijk bij MMA. “Ik kan er nog niets over zeggen,” reageerde hij toen gevraagd werd of hij terugkeert naar de UFC. Hij lijkt de opties open te houden, waarbij de UFC zeker een mogelijke bestemming is.

Potentiële tegenstanders voor Woodley

Als Woodley terugkeert naar de UFC, zijn er interessante mogelijkheden voor hem. Vechters als Jorge Masvidal hebben hun interesse getoond in gevechten tegen namen als Nate Diaz, Conor McGregor, en Michael Chandler. Een clash tussen Masvidal en Woodley zou de fans zonder twijfel op het puntje van hun stoel brengen.

Mocht Woodley naar een andere organisatie gaan, zoals PFL of Bellator, dan zou een gevecht met iemand als Yoel Romero een boeiende match-up zijn. Beide vechters hebben een indrukwekkende achtergrond en een gevecht tussen hen zou zeker voor vuurwerk zorgen.

Binnenkort weten we waarschijnlijk meer over de volgende stap in de comeback van Tyron Woodley.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws