Bekende MMA-vechter die overvaller stopte overleden Nieuws
Nieuws

Bekende MMA-vechter die overvaller stopte overleden

Bekende MMA-vechter die overvaller stopte overleden

Benji Radach de omstreden Amerikaanse MMA-vechter is op 45-jarige leeftijd overleden. Zo maakte zijn familie bekend. Radach een UFC en Strikeforce veteraan werd naast zijn gevechten in de kooi bekend om het feit dat hij een overvaller in een restaurant stevig aanpakte. Ook stapte hij de ring in tegen een ongetrainde loodgieter die hij uitdaagde maar waartegen hij knock-out ging.

Het tragische nieuws over het overlijden van Radach werd bevestigd door zijn familie. Die het via sociale media, waaronder Facebook, naar buiten bracht. Zowel zijn stiefmoeder als zijn broer deelden het nieuws, wat later ook bevestigd werd door andere bronnen. Radach, een veteraan van zowel de UFC als Strikeforce, liet een onuitwisbare indruk achter in de vechtsportwereld.

Doodsoorzaak niet bekend

Op dit moment is de oorzaak van Radach’s overlijden nog niet bekendgemaakt. Zijn dood laat een leegte achter in de vechtsportgemeenschap. Waar hij sinds zijn debuut in 2001 een vaste waarde was. Radach stond bekend om zijn onverzettelijkheid, ongeacht wie zijn tegenstander was.

Radach begon zijn carrière met een indrukwekkende reeks van 10 overwinningen op rij. Dit leverde hem in 2002 een contract op bij de UFC. Waar hij drie keer vocht en een 1-1 record behaalde naast één no contest. In zijn UFC-debuut scoorde hij een knockout. Maar deze overwinning werd later ongeldig verklaard omdat hij volgens de Louisiana Athletic Commission de kooi vasthield tijdens het gevecht.

Heroïsche daden buiten de vechtkooi

Radach was niet alleen bekend om zijn prestaties in de kooi, maar ook om zijn heldhaftige optreden buiten de ring. Hij werd een nationale held nadat hij een overvaller in een diner in Vancouver overmeesterde. Terwijl hij zat te eten, zag hij hoe een man een pistool op de vrouw achter de toonbank richtte. Radach aarzelde niet, greep de pols van de overvaller en sloeg hem in het gezicht, waarmee hij de situatie neutraliseerde.

Een onverwachte nederlaag tegen een onervaren tegenstander

Een van de meest opvallende momenten in Radach’s carrière was zijn gevecht tegen Danny Lafever, een loodgieter zonder enige vechtervaring. Dit gevecht, ontstaan uit een persoonlijke vete over een ex-vriendin, eindigde in een schokkende nederlaag voor Radach. Lafever wist Radach binnen 55 seconden knock-out te slaan en beëindigde zijn ‘carrière’ ongeslagen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws