RIP! MMA-vechter (38) en ex-vriend Demi Lovato overleden Nieuws
Nieuws

RIP! MMA-vechter (38) en ex-vriend Demi Lovato overleden

RIP! MMA-vechter (38) en ex-vriend Demi Lovato overleden

Guilherme Vasconcelos een bekende MMA-vechter die zowel in de UFC als Bellator zijn talent liet zien is onverwacht overleden op 38-jarige leeftijd. Dit verdrietige nieuws kwam hard aan bij zijn fans vrienden en de vechtsportgemeenschap.

De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekendgemaakt. Hij was ook de ex-vriend van zangeres Demi Lovato.

Van een sterke start in Rio tot aan de Bellator-kooi

Guilherme ‘Bomba’ begon zijn MMA-avontuur in de straten van Rio de Janeiro, Brazilië. Hij maakte meteen indruk met zijn gevechtsinstinct en kracht. Zijn carrière begon met een knaller. Een overwinning door een rear-naked choke in de tweede ronde tegen Wendell Oliveira een ervaren vechter. Die op dat moment tien overwinningen op rij had. Vanaf dat moment stond Guilherme op de kaart.

In 2014 deed hij mee aan TUF Brazil 3, waar hij zich bleef bewijzen. Hoewel hij zijn enige UFC-gevecht verloor, gaf hij niet op. Na een reeks van vier overwinningen in vijf gevechten, kreeg hij een kans bij Bellator, waar hij uiteindelijk zes gevechten vocht, waarvan hij er drie won.

Buiten de kooi trok hij de aandacht met zijn relatie met zangeres Demi Lovato in 2017. Wat zijn bekendheid nog verder vergrootte. Maar voor degenen die hem echt kenden was hij altijd de vriendelijke en bescheiden vechter.

Emotionele reacties van vrienden en coaches

Na het nieuws van zijn overlijden deelden vrienden en coaches hun verdriet. Zijn coach Cristiano Lazzarini plaatste een emotioneel bericht op sociale media: "Je was een van de dapperste mensen die ik ooit heb ontmoet. In de chaos van de kooi was je een machine, maar daarbuiten was je altijd de lieve, zorgzame jongen. Van jouw eerste tot je laatste gevecht, ik was trots op je. Rust zacht, broer."

Ook Vinicius Magalhaes een bekende jiu-jitsu-coach betuigde zijn respect en liefde voor Guilherme. Het is duidelijk dat hij niet alleen in de kooi maar ook daarbuiten een grote indruk achterliet op de mensen om hem heen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws