Nieuws

Transvrouw Louisa Janssen gaat de boksring in: 'verwacht veel haat'

Op 22 december gaat het gebeuren: Louisa Janssen stapt voor het eerst de boksring in bij Boxing Influencers. Niet zomaar een bokswedstrijd, maar eentje waar met gemengde gevoelens naar gekeken zal worden. Louisa, bekend van tv-programma's zoals "Expeditie Robinson," gaat het opnemen tegen influencer Vonneke Bonneke.

Ondanks dat ze nul ervaring heeft in boksen, is ze vastberaden. "Ik ga veel haat krijgen, maar dat maakt me niks uit," zegt Louisa zonder enige twijfel.

Louisa JanssenLouisa Janssen over haatreacties: 'Het boeit me echt niks'

Louisa weet dat haar deelname aan deze bokswedstrijd de nodige reacties zal oproepen. "Mensen zullen altijd iets te zeggen hebben, vooral omdat ik een transvrouw ben. Maar eerlijk? Het boeit me echt niks," zegt ze zelfverzekerd. Ze werd pas een dag voor de aankondiging gebeld om mee te doen, maar dat houdt haar niet tegen. "Ik heb nog nooit gebokst, maar ik heb gelukkig een goede trainer: Dale Tan uit Venlo. Hij zorgt ervoor dat ik klaar ben voor de strijd."

Geen mannelijke kracht meer

Louisa is open over haar lichaam en de veranderingen die ze heeft doorgemaakt sinds haar transitie van man naar vrouw. "Veel mensen denken dat ik nog steeds dezelfde kracht heb als vroeger, maar dat is niet zo. Door de vrouwelijke hormonen zijn mijn mannelijke spieren verdwenen en heb ik nu vrouwelijk vet," legt ze uit. Ze wil dat mensen begrijpen dat ze niet meer de kracht van een man heeft, en dat maakt haar deelname aan de wedstrijd misschien nog wel indrukwekkender.

Bekend door haar eerlijkheid en openheid

Louisa heeft nooit een blad voor de mond genomen. Of het nu ging om haar deelname aan "Expeditie Robinson," of haar persoonlijke realityshows met haar partner Rowan, ze heeft altijd eerlijk en open gesproken over haar leven als transgender vrouw. Samen met Rowan speelde ze in de serie "Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen" en later in "Louisa & Rowan: Onze Transgender Bruiloft," waarin hun liefde en haar transitie centraal stonden.

Met haar deelname aan de bokswedstrijd laat Louisa opnieuw zien dat ze geen uitdaging uit de weg gaat. Ze zet zich volledig in, ongeacht wat anderen ervan vinden. "Dit ben ik, en ik ga ervoor," zegt ze met een glimlach. Of ze nu wint of niet, Louisa wil een inspiratiebron voor velen zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws